Close

Omgeving Willemstad

 

Willemstad is niet alleen een van de mooiste steden van Nederland, het ligt ook nog eens op een ideale plek. Willemstad is een deel van West-Brabant en vanuit hier kun je alle kanten op en ontdek je iedere dag een heel ander deel van het mooie Nederland.

Zuiderwaterlinie

Camping Bovensluis maakt deel uit van de Zuiderwaterlinie en is aangesloten bij Waterpoort. De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte aaneenschakeling van forten, vestingsteden en inundatiegebieden die Nederland ooit gekend heeft. Het gebied heeft dan ook een rijke geschiedenis en veel van de oude forten, monumenten en landschapselementen zijn nog altijd intact. Er is in de omgeving dan ook veel te zien en te beleven. In Waterpoort hebben diverse organisaties en ondernemers zich verenigd, met als doel u het gebied optimaal te laten ervaren.  

Willemstad

Op steenworp afstand van camping Bovensluis ligt de prachtige vesting Willemstad. Het pittoreske plaatsje stamt uit 1565 en stond toen bekend als het dorpje Ruigenhil. In 1583 liet Willem van Oranje het dorp versterken tot vesting. Na diens dood verleende zijn zoon, Prins Maurits, de plaats in 1585 stadsrechten. Willem’s stad kreeg de officiële naam Willemstad. Er bestaat nog altijd een band tussen Willemstad en de familie Van Oranje; één van de titels van koning Willem-Alexander is Heer van Willemstad. In 1970 werd de gehele voormalige vesting tot beschermd stadsgezicht verklaard. Willemstad is hiermee één groot openluchtmuseum vol historie. Bezoek de oude forten en monumenten, neem een kijkje bij de grootste binnenvaartsluizen van Europa of treedt binnen in de eerste, voor de protestantse eredienst gebouwde, kerk in Nederland!

Shoppen en cultuur snuiven

Gelegen op de rand van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland, is camping Bovensluis de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar steden als Breda, Rotterdam, Roosendaal (Fashion Outlet Rosada), Bergen op Zoom en natuurlijk de kleine dorpjes in de omgeving.

Wandelen en fietsen in de omgeving

Door de centrale ligging zijn diverse natuurgebieden binnen handbereik. Nationaal park de Biesbosch, natuureiland Tiengemeten, de Zeeuwse  stranden (of strandje de Banaan), de Rucphense bossen. Ook leent de omgeving zich uitstekend voor mooie fiets- en wandeltochten, met in de zomermaanden mogelijkheden voor een oversteek per veerpont.

Actief

In de omgeving Willemstad regio zijn er tevens mogelijkheden voor: indoor skydiven, skiën, snowboarden, klimmen, karten, flyboarden, bowlen en glowgolfen.